Gjenbruk av eldre bøker for å lage nye i Norge på 1500-tallet

Gjenbruk av deler av tekster fra 1400-tallet på omslaget til en bok fra 1500-tallet. HumSam/biblioteket, Universitetet i Oslo.

Omslaget er laget av to pergamenthåndskrifter fra 1400-tallet som innholder fragmenter fra et sekventiarium (fem notelinjer med gotisk notasjon): 1. slutten av sekvensen “Conceptio [nativitas] Marie virginis” (AH 54, nr. 188) 2. mesteparten av sekvensen “Salve Thoma Didyme” (AH 55, nr. 322). Disse utgjør omslaget til et annet dokument. Se i ORIA

Boka innbundet med de to pergamenthåndskriftert har tittelen Canones Conciliorvm Omnivm Qvi A Primo Apostolorvm Concilio, usque ad postremum sub Eugenio IIII. Pont.Max. celebratum, à S.Patribus sunt constituti. Den ble utarbeidet fra 1532 til 1538 av Pierre Crabbe (1470-1553), en fransiskanermunk og bibliotekar ved klosteret i Mechelen (Belgia) og ble utgitt i Basel av Johannes Oporinus i 1553. Se i Bayerische StaatsBibliotehek

Deler av de to pergamenthåndskifter

Boka innbundet med pergamenttekstene

Detalj

JMi;-)

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.