Den eldste boka ved Humsam-biblioteket, UBO? Den er i alle fall digitalisert

Tittelen på nevnte bok er Regule grammaticales antiquorum cum earundem declarationibus & multis argumentis positis circa unamquamque regulam in speciali og tilskrives Matthaeus Herben, en nederlandsk humanist og prest, født i Maastricht 1451-1538. Boka av Herben fikk flere versjoner laget av forskjellige forleggere/trykkere, i ulike byer og år, som Köln 1490/92, Leipzig 1501, Basel 1503, etc.

Regule grammaticales antiquorum cum earundem declarationibus & multis argumentis positis circa unamquamque regulam in speciali. Oslo, Universitetbiblioteket, HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups Hus. Heinrich Quentell. Colonie/Køln 1490/92?

Regule grãmaticales antiquorum cum earundem declarationibus et argumentis. Heidelberg historische Bestände digital. Melchior Lotter, Liptzk/Lipsia/Leipzig, 1501.

Regulae grammaticales antiquorum cum earundem declarationibus ac argumentis. München, Bayerische Staatsbibliothek. Michael Furter. Basilea/Basel 1503

JMi;-)

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.